Schimbarea manuala a unui cartus de cerneala consumat

Publicat Vineri, 29 Aprilie 2016 în Informatii utile
Schimbarea manuala a unui cartus de cerneala consumat

De obicei este destul de usor sa va dati seama cand cartusul de cerneala al imprimantei s-a consumat si trebuie schimbat : fie imprimanta va semnalizeaza acest lucru, fie nu mai puteti imprima decat pagini sterse sau neclare. Procedura de schimbare a unui cartus de cerneala poate diferi in functie de imprimanta, insa, cu toate acestea, exista niste etape universale care trebuie parcurse. In general, pentru a afla ce cartuse trebuie utilizate si cum se schimba, puteti consulta manualul de utilizare care s-a livrat odata cu imprimanta si sa procedati conform acestuia.

Schimbarea manuala a unui cartus de cerneala consumat este usor de realizat odata ce ati invatat cum sa o faceti. In medie, cartusele de cerneala se schimba dupa imprimarea a catorva sute de pagini, insa acest lucru depinde si de frecventa cu care folositi imprimanta, daca printati mai rar, atunci nu veti fi nevoiti nici sa schimbati cartusele de cerneala foarte des.

Un prim pas care ar trebui facut este sa va dati seama unde este plasat cartusul in imprimanta. Odata ce ati gasit locul in care se afla cartusul de cerneala, va trebui sa il scoateti pe cel vechi. Procedura de scoatere a cartusului vechi ar trebui sa fie simpla: acesta trebuie tras in sus pana se deblocheaza. Cand scoateti cartusul ar fi bine sa retineti modul in care este pozitionat acesta pentru ca, daca va reamintiti acest lucru, atunci va fi mult mai usor sa instalati cartusul nou.

Inainte de a desigila cartusul nou, este recomandat sa il scuturati de cateva ori, insa este foarte important sa faceti acest lucru atat timp cat cartusul este inca sigilat pentru a evita scurgerile de cerneala. Trebuie sa fiti atenti la instructiunile care au insotit cartusul de cerneala nou si in urmatorul pas sa inlaturati doar benzile sau sigiliile care sunt mentionate in aceste instructiuni. De asemenea, nu trebuie sa atingeti cipul cartusului pentru ca acesta se poate arde si nu va mai fi recunoscut de imprimanta.

Acum nu trebuie decat sa va amintiti pozitia in care era plasat cartusul de cerneala vechi si sa il introduceti  pe cel nou. Nu fortati cartusul in cazul in care acesta nu pare sa intre normal in spatiul dedicat ci cautati pozitia corecta. Atunci cand cartusul va fi fixat coresunzator se va auzi un click specific. Nu va mai ramane decat sa inchideti capacul cartsuslui, sa il impingeti in jos pana cand acesta se fixeaza la locul sau si apoi sa inchideti capacul imprimantei. In functie de imprimanta pe care o detineti trebuie sa actionati pentru a incepe procesul de incarcare de cerneala. In acest moment,v-ati inlocuit cu succes cartusul de cerneala.

Nu uitati ca pentru achizitionarea unui cartus de cerneala nou, trebuie sa stiti numele si modelul imprimantei pe care o folositi. Daca nu stiti sigur ce tip de cartus sa alegeti va invitam sa descoperiti caracteristicile tipurilor de cartuse disponibile : cartuse originale, compatibile sau remanufacturate.

Categorii vizitate recent

Afla de la Ink Toner ce modele noi de multifunctionale se lanseaza!