Care sunt diferentele intre cartuse de toner si unitati de cilindru?

Publicat Vineri, 29 Aprilie 2016 în Informatii utile
Care sunt diferentele intre cartuse de toner si unitati de cilindru?

Ce diferentiaza un cartus de toner de o unitate de cilindru (drum unit)? Daca detineti o imprimanta laser, iata o intrebare pe care este posibil sa va fi pus-o deja. Cartusele de toner si unitatile de cilindru sunt consumabile diferite, iar imprimanta are nevoie de ambele pentru a functiona corespunzator.

Cartusele de toner sunt containere in care se gaseste o cerneala uscata sub forma de pudra (toner) utilizata pentru crearea literelor, cifrelor, imaginilor in procesul de imprimare. Tonerul reprezinta un amestec de material plastic, carbon si oxidul de fier care produce culoarea, substante care sunt amestecate, solidificate si apoi transormate intr-o pudra fina. Tonerele se consuma sau se deterioreaza in timp si necesita inlocuire.

Unitatile de cilindru au un rol foarte important in procesul de imprimare. Ele sunt responsabile de transferul tonerului pe hartie. In interiorul unei unitati de cilindru se afla firul corona si cilindrul fotosensibil. In procesul de imprimare, imprimantele laser transpun imaginea sau textul in cauza pe cilindrul fotosensibil, imprimarea realizandu-se prin fixarea tonerului pe hartie prin presiune si caldura.

Pentru a folosi tonerul si unitatea de cilindru, este necesara introducerea cartusului de toner in unitatea de cilindru si aceasta, ulterior, in imprimanta. Cartusele de toner contin o cantitate limitata de praf de toner, astfel incat pot imprima o cantitate limitata de pagini, in timp ce unitatile de cilindru au o durata de viata mai lunga, acestea fiind inlocuite dupa o perioada de utilizare mai indelungata. In momentul in care s-a consumat cartusul de toner sau unitatea de cilindru a ajuns la finalul perioadei de utilizare, acestea se pot separa si se poate inlocui doar consumabilul care nu mai poate fi folosit.

In general, imprimanta va va anunta daca unitatea de cilindru sau cartusul de toner necesita inlocuirea. In cazul in care nu se intampla acest lucru, cel mai simplu mod pentru a va da seama daca trebuie sa inlocuiti sau nu cartusul de toner sau unitatea de cilindru este sa verificati calitatea imprimarii. Daca imprimati texte sau imagini sterse, atunci este necesara schimbarea cartuslui de toner. Insa daca imprimati cu spatii sau dungi, atunci este necesara inlocuirea unitatii de imagine.

Daca va aflati in situatia in care doriti sa achizitionati, fie tonere noi, fie cilindri pentru imprimanta dvs., pe site-ul Ink Toner veti gasi cu siguranta oferta potrivita. Iar daca aveti nevoie de ajutor pentru alegerea cilindrului potrivit, va rugam sa ne contactati la office@inktoner.ro si va vom sta la dispozitie cu informatii despre produsele noastre.

Categorii vizitate recent

Afla de la Ink Toner ce modele noi de multifunctionale se lanseaza!