Ce trebuie sa stiti despre imprimantele de etichete

Publicat Vineri, 29 Aprilie 2016 în Imprimante
Ce trebuie sa stiti despre imprimantele de etichete

Imprimantele de etichete sunt dispozitive conectate la un calculator si folosite pentru imprimarea etichetelor pe materiale autoadezive, hartie sau materiale textile. Exista si imprimante de etichete cu ecran si tastatura proprie ce pot fi utilizate fara a fi necesara conectarea la un calculator. Imprimantele de etichete sunt diferite de imprimantele obisnuite deoarece folosesc un mecanism special de alimentare care utilizeaza role.

O solutie de etichetare presupune existenta a trei elemente: partea de hardware ce consta in imprimantele de coduri de bare pentru printarea etichetelor, partea de software ce consta in programul de realizare si tiparire a etichetelor disponibil fie pe calculator, fie direct pe imprimanta si partea de consumabile, adica etichetele, riboane sau alte materiale.

Imprimantele de etichete se folosesc  pentru tiparirea etichetelor cu informatii alfanumerice, grafice, simboluri sau coduri de bare. Tipul de imprimanta de etichete pe care o alegeti trebuie sa corespunda necesitatilor existente in functie de domeniul de activitate si de numarul de etichete care trebuie tiparite. Astfel, puteti opta pentru  imprimante de coduri de bare desktop, semi-industriale sau industriale.

Imprimantele de coduri de bare  pot utiliza doua tipuri de tehnologii de printare:

– direct termica, tehnologie prin care imprimarea se realizeaza direct pe hartie sensibila la caldura. Imprimantele termice se folosesc pentru etichete cu o durata de viata scurta, expunerea la lumina si caldura avand o influenta directa asupra etichetelor realizate cu aceasta tehnologie de imprimare. Astfel, pastrate in conditii optime, etichetele au o durata de viata de 6-12 luni.

– transfer termic, tehnologie care foloseste caldura pentru a transfera cerneala de pe ribon pe eticheta pentru o imprimare durabila.

Tipuri de imprimante:

De birou – silentioase si ieftine, recomandate pentru un volum de printare redus sau mediu

Comerciale – realizate pentru un volum de printare mediu

Industriale fixe – concepute pentru volum foarte mare de printare, destinate operatiilor continue din depozite, centre de distributie si fabrici

Industriale portabile – concepute pentru un volum foarte mare de printare, folosite in etichetarea instalatiilor electrice, in constructii, linii de productie fara calculatoare

RFID – imprimante specializate pe tiparirea si codarea simultana pe transponderi RFID integrati in hartia sau materialul sintetic ce urmeaza a fi imprimate

Personale – dimensiuni reduse, se conecteaza la un calculator, ideale pentru afaceri mici

Dimensiunea etichetelor depinde de dimensiunea textului si de numarul de caractere folosite, de tipul si dimensiunea codului de bare, dar si de dimensiunea ambalajului pe care se va aplica eticheta. Trebuie sa tineti cont si de tipul de imprimanta de etichete pe care o detineti pentru ca aceasta va determina tipul, dimenisunea hartiei dar si culoarea cernelii pe care le puteti folosi pentru imprimarea de etichete. Cele mai intalnite tipuri de etichete sunt tiparite pe banda sau hartie autoadeziva, insa daca imprimanta poate produce etichete semi-lucioase, de exemplu, atunci este nevoie de materiale mai speciale ca un anumit tip de ceara sau rasini. Astfel, imprimantele de etichete utilizeaza o gama larga de materiale, inclusiv hartie si polimeri sintetici iar riboanele utilizate in tehnologia transferului termic sunt din ceara, rasini sau combinatii de ceara si rasini.

In concluzie, pentru a alege cea mai buna imprimanta de etichete, trebuie sa va decideti ce caracteristici raspund nevoilor pe care le aveti, daca este importanta viteza de imprimare, dimensiunile maxime ale etichetelor, rezolutia sau capacitatea de imprimare. Caracteristicile difera in functie de tipul de imprimanta, de aceea, comparati mai multe imprimante de etichete pentru a face alegerea potrivita. Va invitam sa consultati si oferta propusa de noi : imprimante de etichete.

Categorii vizitate recent

Produse vizitate recent

Afla de la Ink Toner ce modele noi de multifunctionale se lanseaza!