Despre imprimante, 10 recomandari utile

Publicat Vineri, 29 Aprilie 2016 în Imprimante
Despre imprimante, 10 recomandari utile

Datorita evolutiei tehnologice, am ajuns sa folosim calculatoarele zilnic iar imprimantele poate chiar la fel de des. Multe persoane au ajuns sa detina o imprimanta sau chiar daca nu o detin personal, au ajuns sa o utilizeze cu regularitate. De aceea, ne-am gandit sa va punem la dispozitie o lista scurta cu cateva sfaturi și trucuri pentru folosirea unei imprimante.

1. Unele imprimante iti permit sa printezi o pagina de test fara a folosi calculatorul. Aceasta optiune este disponibila sau nu, in functie de modelul imprimantei, de aceea, va recomandam sa verificati in manualul de utilizare sa vedeti daca imprimanta are aceasta optiune.

2. Nu va faceti griji in cazul in care pierdeti cd-ul de instalare a imprimantei si aveti nevoie de el pentru o reinstalare. Sigur veti gasi pe site-urile producatorilor driverele necesare. Poate chiar o versiune mai noua.

3. Nu sunt rare cazurile in care apar probleme cand vine vorba de printare. Primul lucru pe care vi-l recomandam este sa verificati daca imprimanta si calculatorul sunt conectate corect la surse de curent, apoi, sa restartati atat calculatorul cat si imprimanta.

4. Daca doriti sa cumparati o imprimanta noua, verificati intotdeauna si preturile cartuselor de cerneala. Se intampla adesea ca, pentru o imprimanta ieftina, cartusele de cerneala sa coste mult mai mult decat imprimanta in sine.

5. Daca puteti cumpara tonere compatibile pentru imprimanta, nu ezitati sa o faceti, atat timp cat sunteti siguri ca tonerele respective sunt de calitate. Folosirea tonerelor compatibile de calitate nu afecteaza nici imprimanta, nici calitatea printarii.

6. Daca nu folositi imprimanta pentru o perioada mai indelungata, cerneala se poate usca. O solutie ar putea fi folosirea optiunii de curatare a capului (head cleaning) din soft-ul imprimantei sau achizitionarea unui kit de curatare.

7. Tot in cazurile in care cerneala se usuca, pentru modelele cu cap de printare inclus in cartus puteti scoate cartusul si sa il inmuiati in apa calda sau fierbinte pentru cateva minute. Uscati apoi cartusul si capul de printare cu servetele si reintroduceti cartusul in imprimanta.

8. Daca aveti o imprimanta laser si cartusul incepe sa nu mai functioneze corect, scoateti-l din imprimanta si scuturati-l usor, la fel cum probabil ati facut atunci cand l-ati introdus initial in imprimanta. Acest lucru ar trebui sa redistribuie praful in interiorul cartusului si sa va permita sa mai imprimati cateva pagini.

9. Daca in momentul in care primiti mesajul de inlocuire a cartuselor, imprimanta inca printeaza la un nivel de buna calitate, atunci puteti sa mai utilizati cartusul respectiv. De obicei, numarul de pagini pe care le puteti printa cu un cartus este aproximativ.

10. Folositi hartie de calitate. Daca hartie este de proasta calitate, aceasta poate elibera din porii existenti pe suprafata ei, iar acesti pori impreuna cu cerneala pot forma cheaguri pe suprafata capului de printare.

Categorii vizitate recent

Produse vizitate recent

Afla de la Ink Toner ce modele noi de multifunctionale se lanseaza!