Ce trebuie sa stiti inainte de a cumpara o imprimanta

Publicat Vineri, 29 Aprilie 2016 în Imprimante
Ce trebuie sa stiti inainte de a cumpara o imprimanta

In zilele noastre problema nu mai consta in a gasi o imprimanta pentru ca oferta este variata, ci in a o alege pe cea potrivita. Primul criteriu de care trebuie sa tineti cont este nevoia dvs. Exista mai multe categorii de imprimante :

Imprimante cu jet de cerneala

Imprimante laser

Imprimante marticeale

Imprimante termice

Imprimantele cu jet de cerneala folosesc cerneala care este transpusa pe hartie prin intermediul unor orificii minuscule, numite duze, prin care este propulsata cerneala, creandu-se astfel imaginea de tiparit. Imprimantele cu jet de cerneala ofera o calitate a tiparirii mai buna decat cele cu ace si sunt silentioase. Imprimantele cu jet de cerneala sunt cele mai folosite imprimante iar preturile lor variaza de la preturi mai mici pentru imprimantele de larg consum pana la preturi mai mari pentru imprimantele profesionale.

Imprimantele laser sunt folosite pentru print de o buna calitate. Acestea folosesc pentru imprimare tonerul, o substanta fina, ca o pudra, care este transferat pe hartie folosindu-se un principiu bazat pe incarcarea electrostatica cauzata de o raza laser. Acest fascicol laser este produs de catre un element electronic fotoemisiv, iar apoi este propulsat pe intreaga suprafata a hartiei pentru a crea zone incarcate electrostatic. Imprimantele laser pot imprima atat alb negru, cat si color. Acestea au o viteza de imprimare mai mare decat majoritatea imprimantelor cu jet de cerneala, putand imprima mai multe pagini pe minut. De asemenea, tonerul pentru o imprimanta laser are o durata de viata mai mare, costurile suplimentare ale une imprimante laser putand fi recuperate in functie de cat de mult imprimati.

Imprimantele matriciale folosesc ace subtiri iar imprimarea se produce prin lovirea acestor ace de o panglica impregnata cu cerneala. Rezultatele sunt mediocre, calitatea rezultata in urma folosirii acestui tip de imprimanta nefiind foarte ridicata. Aceste imprimante sunt insa usor de folosit si, in plus sunt utilizate pentru imprimarea pe hartie autocopiativa sau pe hartii speciale cu mai multe straturi. Imprimantele matriciale sunt folosite, de exemplu, pentru imprimarea facturilor fiscale. Marele dezavantaj este ca sunt foarte zgomotoase.

Imprimante termice se bazeaza pe proprietatea anumitor tipuri de hartie de a-si schimba culoarea in functie de temperatura la care sunt supuse. Pot fi folosite pentru imprimarea de coduri de bare. Comparativ cu alte tehnologii de imprimare, imprimantele termice necesita mai putina intretinere, au consumabile mai ieftine si imprima mai rapid mentinand in acelasi timp o calitate buna de imprimare.

Dupa ce ati ales tipul de imprimanta de care aveti nevoie, trebuie sa mai tineti cont si de alte criterii precum pretul consumabilelor, viteza de imprimare sau rezolutia de printare. Pretul consumabilelor este foarte important si poate fi un factor hotarator in decizia pe care o luati, de aceea, trebuie sa stiti inainte de a cumpara o imprimanta cat va trebui sa investiti ulterior in schimbarea sau reincarcarea cartuselor.

Viteza de imprimare este un alt factor important pentru ca, in functie de numarul de pagini pe care il estimati ca il veti printa, veti avea nevoie de o imprimanta cu viteza de imprimare mai mare sau mai mica. Viteza unei imprimante este data de numarul de pagini pe care le poate tipari intr-un minut si depinde si de numarul si tipul de elemente existente in paginile ce urmeaza a fi tiparite.

Rezolutia imprimantelor este masurata in DPI (numarul de puncte imprimate pe inch patrat). Cu cat rezolutia este mai mare, cu atat calitatea unei pagini tiparite va fi mai buna. Astfel in functie de calitatea imprimarii pe care o doriti, veti opta pentru o imprimanta cu o rezolutie mai mare sau pentru o imprimanta cu o rezolutie mai mica. Majoritatea imprimantelor foto au o rezolutie maxima de 2400×1200 dpi, iar cele mai performante au o rezolutie de 4800×1200 dpi.

Categorii vizitate recent

Produse vizitate recent

Afla de la Ink Toner ce modele noi de multifunctionale se lanseaza!