Tonere originale, compatibile sau remanufacturate?

Publicat Vineri, 29 Aprilie 2016 în Cartuse imprimante
Tonere originale, compatibile sau remanufacturate?

Cand detineti si folositi o imprimanta este normal sa va intrebati care este cea mai potrivita alegere in materie de tonere. Pe langa gasirea tonerelor potrivite pentru modelul de imprimanta pe care il aveti, trebuie sa faceti si alegerea potrivita dintre diferitele tipuri de tonere. Este necesar sa investiti mereu in tonere originale sau este in regula sa achizitionati si tonere compatibile sau remanufacturate ? Pentru a avea raspunsul potrivit la aceasta intrebare, va invitam sa descoperiti caracteristicile tipurilor de tonere disponibile.

Tonere originale

Marii producatori de imprimante realizeaza intotdeauna si tonere pentru imprimantele pe care le produc. De exemplu, daca HP scoate pe piata o imprimanta, in mod cert realizeaza si tonere care sa poata fi folosite pentru imprimanta in cauza. Aceste tonere sunt, fara indoiala, de o foarte buna calitate, de o precizie de netagaduit si garanteaza o mare durabilitate. In mod natural, toate acestea genereaza o inalta calitate a imprimarii, dar si un cost mai ridicat. Astfel, daca sunteti dispus sa investiti mai mult in tonere originale, atunci veti avea garantia obtinerii unei performante optime.

Tonere compatibile

Daca la cumpararea unor tonere noi, unul din factorii importanti este costul acestora, atunci puteti alege tonerele compatibile. Acestea iti pot oferi acelasi nivel de calitate ca si tonerele originale pentru ca sunt fabricate astfel incat sa respecte specificatiile tonerelor originale. Standardele de calitate si fiabilitate sunt foarte ridicate, tonerele fiind fabricate cu componente noi, de aceea si rezultatele oferite sunt  de inalta calitate.

Tonerele compatibile sunt o alternativa mai ieftina pentru tonerele originale, iar daca optati pentru achizitionarea de tonere compatibile, atunci nu trebuie sa va facti griji nici in privinta numarului de pagini pe care il veti putea imprima cu aceste tonere pentru ca tonerele compatibile pot printa la fel de multe pagini sau poate chiar mai multe decat tonerele originale. Astel, tonerele compatibile va pot oferi un dublu avantaj : un cost mai scazut per toner dar si un cost mai mic per pagina prin imprimarea mai multor pagini.

Tonere remanufacturate

Dupa cum sugereaza si numele, tonerele remanufacturate sunt reconstruite plecand de la tonere folosite. Procesul de remanufacturare nu consta doar in reumplerea tonerelor, ci in dezasamblarea, curatarea, repararea si folosirea chiar a pieselor noi, daca este necesar, apoi reumplerea cu cerneala. Atat timp cat in timpul procesului de remanufacturare sunt mentinute standarde inalte de calitate, tonerele remanufacturate pot avea o calitate similara unor tonere originale. Tonerele remanufacturate trec prin diferite etape de reciclare si reprelucrare, fiind testate inainte de reumplere.

Un alt avantaj al folosirii tonerelor remanufacturate este ca acestea sunt mai ecologice. Prin definitie, tonerele remanufacturate sunt fabricate prin reciclarea tonerelor vechi si astfel, nu sunt generate deseuri noi.

Categorii vizitate recent

Produse vizitate recent

Afla de la Ink Toner ce modele noi de multifunctionale se lanseaza!