Cat de des trebuie schimbate cartusele de imprimanta?

Publicat Vineri, 29 Aprilie 2016 în Cartuse imprimante
Cat de des trebuie schimbate cartusele de imprimanta?

Intr-o mare masura, modalitatea de folosire a imprimantei influenteaza direct durata de viata a consumabilelor si in mod special a cartuselor de imprimanta. Cu cat printati mai mult si mai des si cu cat printurile implica folosirea unei cantitati mai mari de cerneala, cu atat este necesara inlocuirea sau reumplerea cartuselor de cerneala. In acelasi timp, insa, daca folositi imprimanta foarte rar, este posibil ca durata de viata a cartuselor sa nu fie mai mare ci sa constatati ca tonerele nu mai functioneaza cum trebuie si ca necesita inlocuire chiar daca nu s-au terminat.

In general, durata de viata a unui cartus este evaluata in numarul de pagini care se pot printa cu acesta. De exemplu, un cartus cu o capacitate de printare de 3000 de pagini ar trebui sa printeze aproximativ acel numar de pagini. Insa, trebuie luat in considerare faptul ca si cartusele de imprimanta au o perioada de valabilitate. In timp, componentele sufera modificari, de aceea, este recomandat sa inlocuiti cartusul daca acesta a depasit perioada de valabilitate, chiar daca ati folosit imprimanta mai rar si nu ati reusit sa printati numarul maxim de pagini.

De asemenea, tipul de pagina pe care il printati are o influenta directa asupra duratei de viata a unui cartus de imprimanta. Producatorii de imprimante au utilizat o varietate de metodologii pentru masurarea capacitatii de printare a cartuselor, iar acest lucru face mai dificila alegerea pentru utilizatori. Unii producatori de imprimante determina numarul maxim de pagini care pot fi printate cu un cartus bazandu-se pe standarde pentru masurarea capacitatii in numar de pagini a cartuselor folosite, standarde agreate de ISO (Organizatia Internationala de Standardizare). Altii calculeaza numarul maxim de pagini care pot fi printate cu un cartus, luand in calcul o acoperire medie a paginii de 5%(acest metoda este sustinuta de cercetarile din domeniu care au demonstrat ca, pentru o pagina alb negru, acoperirea medie este cuprinsa intre 4si 5%, acoperirea insemnand procentajul paginii care contine toner). Asadar, daca paginile pe care alegeti sa le imprimati au o acoperire mai mare decat cea standard, atunci va puteti astepta ca numarul specificat de producator initial sa nu mai corespunda , iar numarul de pagini pe care le printati sa fie mai redus. Pe langa toate acestea, chiar daca acoperirea unei pagini are o mare influenta asupra capacitatii de imprimare a cartuselor, trebuie sa tineti cont si de ceilalti factori mentionati.

Un prim semn care va va indica necesitatea inlocuirii unui cartus de imprimanta, in afara de cazul in care imprimanta va semnalizeaza acest lucru, este printarea de pagini sterse sau neclare. Totusi, inainte de a decide achizitionare unui nou cartus si schimbarea acestuia, puteti incerca sa il scoateti din imprimanta si sa il scuturati usor, la fel cum probabil ati facut la introducerea initiala in imprimanta. Acest lucru ar trebui sa ajute la redistribuirea prafului de toner din interiorul cartusului si sa va permita sa mai folositi imprimanta o zi sau doua, in functie de cat de mult alegeti sa printati.

In cazul in care, in mod repetat, cartusele de imprimanta pe care le folositi nu mai functioneaza, chiar daca sunt in perioada de valabilitate si cantitatea de pagini imprimate este redusa, atunci, este posibil sa aveti alte probleme cu imprimanta. In acest caz, fie puteti incerca sa va dati singuri seama care este problema, fie sa apelati la un specialist.

Distributor de consumabile originale si compatibile, Ink Toner va propune o gama larga de cartuse de imprimanta: cartuse de cerneala originale si cartuse de cerneala compatibile, atat pentru imprimante cu jet cerneala, imprimante laser cat si multifunctionale.

Categorii vizitate recent

Produse vizitate recent

Afla de la Ink Toner ce modele noi de multifunctionale se lanseaza!